Socker blåbärskaka

Betygsätt detta recept

Ingredienser
4-8 dl blåbär beroende på storlek
4 ägg
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
1 tsk kanel
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl Dansukker Fibrex
75 g smält smör eller margarin

1. Sätt ugnen på 175º.

2. Vispa ägg och farin pösigt.

3. Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex och bakpulver, och rör ner i smeten.

4. Rör i det smälta smöret.

5. Skölj smltrona.

6. Smörj en eldfast form och lägg blåbär i botten på denna. Häll på smeten och grädda blåbärskakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

blåbärskakan serveras ljummen med vaniljsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.