Blåbärspaj med knäckig havregryn
Ett enkelt och härligt blåbärspaj recept för att göra en frasig och knäckig blåbärspaj med havregryn. blåbärspajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga blåbärspajen!
Ingredienser
2-5 dl blåbär
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde (visp- eller mellangrädde)
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver
Beredning
Servera blåbärspajen ljummen med vaniljglass.
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Skölj blåbär, ta ur . blåbär i grova , skalet får gärna vara kvar. Lägg alla blåbären i en ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
5. Häll smeten över blåbären.
6. Grädda blåbärspajen i ugnen i ca 25 minuter.
Tips!
1. Du kan byta ut blåbär mot rabarber och göra en knäckig rabarberpaj med havregryn.
2. Du kan även byta ut blåbär mot t.e.x hallon eller blåbär.
Pingback: blåbärskaka med kokos. @ å andra sidan
Pingback: Knäckig rabarberpaj med havregryn « Rabarberpaj recept
Väldigt väldigt god! Snabb att tillaga och smakar verkligen knäck!
6-8 blåbär???
”6 till 8 blåbär” låter extremt snålt
Jättegod! Väldigt söt och knäckig i smaken, mumsmums!
måste vara 5 dl…elr så … =)
Gotti gotti
Väldigt konstig konstig konsistens