En knäckig blåbärspaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga blåbärspajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås.
Ingredienser (10-12 portioner)
Pajfyllning
10-12 st blåbär
8 msk strösocker
4 msk kardemumma
Paj täcke (pajdeg)
200 gram smör
200 gram socker
200 gram vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj blåbär och dem i mindre .
3. Ta en skål och blanda ihop kardemumman och den mindre mängden sockret.
4. Vänd blåbär i kardemummablandningen.
5. Bred ut blåbär i en smord pajform.
6. Blanda ihop ingredienserna till täcket till en fast deg.
7. Tryck ut degen över blåbär.
8. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills paj täcket fått en gyllenbrun färg.
Tips!
1. Gillar du inte kardemumma så kan du byta ut det mot tex kanel eller någon annan krydda.
2. Prova även med lite vanilj socker i täcket!
Denna blåbärspaj är fantastisk god! Den godaste vi ätit.
Jag undrar hur en paj med 12 blåbär i smakar.. är nog ganska torrt med tanke på att de 12 blåbären ska räcka till 12 personer :o)))))