Maggans mustikka vapina

Arvioi tämä resepti

Sulata lyhentäminen ja anna jäähtyä hieman. Vispa ägg och socker
poröst. Lisää lyhentäminen ja maito. Blanda mjöl och bakpulver
och rör det i smeten.
Kaada puolet mantelit suuri plastplåse (pakastuspussi)
yhdessä kookoshiutaleita, kaneli, socker och
vaniljsocket. Ravistaa. Skaka sedan om igen fast med
blåbär inuti.

Huuhtele mustikka. Skaka om så alla sidor av
na blir pudrade. Observera att detta görs strax före
gräddningen så att blåbär inte hinner fukta sig.

Häll smeten på plåten och placera ut blåbär i
smeten. Strö sedan över alltihop de sista resterna av
mandeln.

Ställ sedan in långpannan med kaksmeten i ugnen på 175°C
ungefär 40 minuuttia. Låt kakan färgas gyllenbrun.
Tarjoile vaniljakastike.

Ainekset
* 1 1/2 dl Kokosflingor
* 200 Artikla margariinia
* 4 Jokainen muna
* 4 kuppi sokeria
* 2 dl gräddmjölk
* 5 kuppia jauhoja
* 3 tl leivinjauhetta
* 1 dl hackad mandel (grovt)
* 2 rkl vaniljasokeria
* 1rkl kanelia
* 4 dl mustikka (brukar oftast behövas runt 6)
* Till plåten behövs även margarin eller smör ströbröd
* (går självklart att skippa kokosflingorna om man inte tycker om det eller inte tål)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto käyttää Akismet roskapostin vähentämiseksi. Opi kommenttisi tietoja käsitellään.