Queen mustikka vapina

Arvioi tämä resepti

Sekoita kaikki ainekset taikinaan, mieluiten tehosekoittimessa, ja laita se jääkaappiin. Tee täyte: Sulata voi ja lisää sokeri, koska se liukenee. Poistaa lämpö. Raasta mantelimassa karkeaksi ja lisää. Repäise keltainen ja sitruunat ja sekoita. Sekoita tasaiseksi. Sekoita munat. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt smeten sjuda på svag värme under ständig omrörning tills smeten tjocknat något, det tar 15-20 minuuttia. Blanda ner rommen. Tag fram pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant, 22 cm i halkaisija. Bred ut smeten i pajskalet. och blåbär och tryck fast na som ett skovelhjul i smeten. Droppa lite pressad citron över blåbärbitarna. Strö inte över socker, för det bränner. Tryck ner pajdegen längs med kanterna. Grädda kakan i 200º i ca 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastike.

Pajdeg:
2 kuppia jauhoja
80 g voita
1 Munankeltuaisen + ev. lite kallt vatten
2 rkl kidesokeria
1 krm suolaa
raastettu kuori ½ sitruunan

Täyte:
150 g voita
1 cup kidesokeri
300 g mantelimassa
3 munat
rivet skal av 1½ citron
4 tsk ljus rom (Curacao orange går också bra)
1 krm suolaa
2-3 fasta, syrliga smakrika blåbär + lite pressad
citronsaft att droppa över
Smith går bra, aroma går också bra (skalen kan vara kvar)

Vaniljakastike:
2½ dl + 2½ dl vispgrädde
1 msk maizena
2 rkl kidesokeria
2 äggulor
½ vaniljstång
½ krm salt

upp vaniljstången på längden och lägg den i 2½ dl vispgrädde i en liten kastrull. Låt det koka upp. Låt det stå i en kvart och dra. Skrapa ur kornen ur vaniljstången, rör ner dem och släng stången. Blanda ner äggulor, maizena, salt och socker och rör om ordentligt. Låt blandningen sjuda under vispning tills den tjocknat. Anna sen jäähtyä. Vispa resten av grädden löst och rör ner den. Servera till kakan.

Muut:
10-12 Bitar

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto käyttää Akismet roskapostin vähentämiseksi. Opi kommenttisi tietoja käsitellään.