Glutenfri blåbärspaj

Betygsätt detta recept

Glutenfri blåbärspaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri blåbärspaj (glutenfritt) med mandelmassa.

Ingredienser (10-12 portioner)

3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten

Pajfyllning

50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 dl blåbär
kanel efter behag

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Tillganing fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skölj blåbär. Blanda blåbär med kanel och blanda ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
6. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.