blåbärspaj med dinkel (lågt GI)

Betygsätt detta recept

blåbärspaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel blåbärspaj med dinkel – lågt GI. 

Ingredienser:
(6  portioner)

4-5 syrliga blåbär

10-15 valnötter (hackade)
2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma

1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn)
1,5 dl havregryn (fullkorn)
1/2 dl linfrö (krossade)
2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker)
100 g smör (eller Arlas smör & rapsolja)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, och blåbär i tunna eller .
3. Blanda ihop dinkelmjöl, havregryn, linfrö, sötningsmedel och smör till en pajdeg.
4. Lägg de de eller de blåbär i en pajform och strö över kanel eller kardemumma och valnötter. Beroende på hur söt du att pajen ska bli eller hur söta blåbär är så kan du blanda i lite sötningsmedel eller fruktsocker.
5. Kavla eller platta ut pajdegen mellan två ark bakplåtspapper eller plastfolie tills det blir lika stort som pajformen. Ta bort det översta arket och vänd över pajformen så det bildar ett lock, nagga med en gaffel.
6. Lägg in pajen i ugnen och grädda i 30 minuter (200 grader).

Servering
Servera med grädde, lättglass eller vaniljsås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.