Amerikanska blåbärspaj – en härlig variant av amerikansk blåbärspaj bland alla amerikanska blåbärspajer!
Ingredienser:
(12 portioner)
6 st blåbär
1,5 tsk kanel
150 gram smör
3 dl strösocker
200 gram vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 st ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj blåbär och dem i tunna .
3. Smörj en stor pajform (minst 26 cm i diameter) med smör och lägg i blåbärna.
4. Strö kanel över blåbärna.
5. Smält smöret och låt det stå en stund tills det svalnat något.
6. Blanda ihop alla torra ingredienser.
7. Vispa äggen lite lätt i en kopp.
8. Rör sakta de torra ingredienserna och lättvispade äggen i det smälta smöret.
9. Bred ut degen över blåbärna och platta till det hela så att det blir en snygg amerikanska blåbärspaj.
10. Strö kanel över blåbärspajen innan du gräddar den i ugnen.
11. Grädda blåbärspajen i nedre delen av ugnen i ca 40 min. När blåbärspajen får en gyllengul färg så är blåbärspajen färdig!
Servering
Servera med vaniljsås eller glass