Socker blåbärskaka

Bedøm denne opskrift

Ingredienser
4-8 dl blåbär beroende på storlek
4 æg
2 dl Dansukker Brun Farin Strö
1 tsk kanel
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bagepulver
1/2 dl Dansukker Fibrex
75 g smält smör eller margarin

1. Sätt ugnen på 175º.

2. Vispa ägg och farin pösigt.

3. Blanda kanel, vaniljesukker, potatismjöl, Fibrex och bakpulver, och rör ner i smeten.

4. Rör i det smälta smöret.

5. Skölj smltrona.

6. Smörj en eldfast form och lägg blåbär i botten på denna. Häll på smeten och grädda blåbärskakan i mitten av ugnen i ca 30 minut.

blåbärskakan serveras ljummen med vaniljsås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger Akismet at reducere spam. Lær hvordan din kommentar data behandles.