Enkel blåbärspaj – recept på den enklaste blåbärspajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir riktigt gott!
Ingredienser fyllning:
– 5 dl blåbär
– 1 dl socker
– 1 msk kanel
Ingredienser pajdeg:
– 1½ dl vetemjöl
– 1½ dl socker
– 100 g smör eller margarin
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
Skölj blåbär och lägg dem i smord ugnssäkerform. Strö över socker och kanel och blanda runt.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck blåbär med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
Servera med glass eller vaniljsås.
Detta receptet var jätte bra, men det behövs lite mer margarin / smör eftersom degen inte fastnar så bra.
Men…är pajdegen bara vetemjöl? Låter lite torrt tycker jag allt.
oh…never mind, det är bara jag som är blind. sorry
tycker att det är ett super recept och har gjort den ca 5 ggr på 2 veckor. Idag gjorde jag med lite vit choklad och kokos flingor i för att lyxa till det för lite speciella gäster 🙂