Jennies blåbärspaj

Betygsätt detta recept

10 blåbär
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

1. Skölj blåbär och blanda blåbär med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på blåbär och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

One thought on “Jennies blåbärspaj

  1. Jag provade pajen men jag tyckte mängden blåbär värkade lite väl mycket för den lilla mängd deg så ja gjorde degen ggr 2 och använde 6 gröna blåbär som jag ”marinerade” i socker, kanel och malen ingefära. Det blev ju supergott! serverade med hemkokt vaniljsås. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.