Mumsig blåbärspaj

Betygsätt detta recept

Fick det här receptet av att snoka på min mamma när hon bakade när jag var liten, vad jag listat ut så ska du göra så här för att få en mumsig blåbärspaj!

Värm upp ugnen till 225 grader, blanda ingredienserna nedan och se till att fatet är både ugnsäkert och insmort med margarin. Lägg på blåbär som du tärnar först och sen kanel och socker ovanpå. Häll på resten av smulpajen och låt stå i ugnen i ca 25 minuter. Servera med massor av vaniljsås!

2.5 dl mjöl
100100 gram margarin
5-6 dl blåbär
1 1 dl socker
1 1 msk kanel
1 Mycket vaniljsås, gärna Marzan

27 thoughts on “Mumsig blåbärspaj

 1. Supergod!!
  Vill man ha lite nyttigare variant så byt ut vetemjölet mot
  grahamsmjöl.. Lite nyttigare & minst lika god. MUMS:)

 2. ååhh vad gott det ska bli har den i ugnen men gjorde lite tvärt om så det blev konstigt satte blåbär överst <33 fast jag är bara 12 i år såå <33

 3. Ja håller på med min i ugnen nu så ska bli riktigt kul att pröva den, kan meddela att detta är den första blåbär pajen jag någonsin gjort i mitt liv 🙂

 4. Den bästa jag bakat! Personligen gillar jag när pajen har lite mer deg, så jag gjorde hälften så mycket till av degen.
  3,3/4 dl mjöl och 150g margarin alltså… serverade med vaniljvisp och fick bara fin respons!

 5. Måste bara säga, utan att vara elak, att de måste vara något fel i detta recept?? Vart är sockret i själva smuldegen? Som de står skrivet i receptet så ska man bara ha socker på blåbär i botten?? det är allafall så man uppfattar det, är de fel bör du ändra din beskrivning lite.. Ja älskar att prova nya recept och skulle prova detta men själva degen smakar ju bara mjöl..riktigt äckligt faktiskt tyvärr!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.