blåbärspaj med havregryn

Nyttigare blåbärspajreceptet med havregryn – enkelt och gott recept på blåbärspaj med havregryn.

Enklaste blåbärspajreceptet för dig som gillar smulpaj med blåbär som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare blåbärspajreceptet där man får en riktigt god blåbärspaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig blåbärspaj så blir blåbärspajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 dl blåbär
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Tvätta blåbär.
2. Lägg blåbär i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över blåbär.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över blåbär i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Min blåbärspaj

Perfekt recept för 4 personer och otroligt gott!

Ingredienser:

Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk socker
100 g margarin
Fyllning:
6 dl blåbär
2 msk socker

Gör såhär:
Smörj formen. Finfördela margarinet och blanda med mjöl och socker till en grynig massa. Lägg blåbär i formen. Strö över socker och därefter smuldegen. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader, tills pajen blivit ljusbrun.