Min mjuka blåbärskaka

Bedøm denne opskrift

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.)
Lägg i de blåbär och strö på 3-5 spsk sukker.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken.
Blanda sist i det avsvalnade smöret.
Häll därefter på detta över blåbär
och grädda i 175-200* Jeg ka 35 minut.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ingredienser:
5-8 dl blåbær
2spsk smør
3-5 spsk sukker
2 æg
2 kop sukker
3 kop mel
1½ tsk bagepulver
1½ dl gräddmjölk
50-75 gr smör

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger Akismet at reducere spam. Lær hvordan din kommentar data behandles.