Knäckig blåbärspaj

Betygsätt detta recept

Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig blåbärspaj som tar ca 20 minuter att tillaga.

Ingredienser (12 portioner)

  • 12 medelstora höstblåbär (vanliga blåbär går bra)
  • 4 dl vetemjöl (tips hälften av vetemjölet kan byttas ut mot havregryn)
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • Beredning

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skölj blåbär, ta ur . blåbär i grova , skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
    3. Blanda mjölet med sockret och strö detta över na.
    4. det kalla smöret med osthyvel och täck blåbär helt.
    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    6. När blåbär fått fin färg är pajen klar!

    Servera pajen ljummen med vaniljglass.

    Tips!
    Gör den lite nyttigare genom att:
    – byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Den blir även mycket knäckigare. Mums!
    – använda mindre smör

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.