Mammas knäckiga blåbärspaj

Betygsätt detta recept

Portioner: 4 – 6

Ingredienser
* 6 – 8 dl blåbär
* 1 valfri mängd socker
* 1 valfri mängd kanel

Täcke
* 125 g smör
eller
125 g margarin
* 1.5 dl socker
* 2 dl vetemjöl
* 0.75 tsk bakpulver

Tillagning
Värm ugnen till 200 grader.

Skölj blåbär och lägg i en smord form. Strö över socker och kanel.

Gör täcket. Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser. Smula täcket över blåbär.

Sätt in i ugnen 25 – 40 min, tills täcket fått fin färg och blåbär är lagom mjuka.

Servera med vaniljsås.

Tillagningstid: 60 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.