blueberry pie with ice cream

Rate this recipe

This very popular pie, I usually do by James Grieve, blueberries. Make the pastry of equal parts of (weight) flour and butter. Add the flour about a tablespoon of water per 100 g flour, and break down the moistened flour. Let stand 10 – 20 minutes. Knead together flour and butter, Do not let it get hot or even lukewarm. Make a very thin pastry. Line a greased pie dish with shell (låt skalet vikas över kanten på formen).
Gör även ett lock. Låt locket ligga svalt.
Grädda den fodrade formen, as 15 min i ca 200 grader C.
blueberries (ta bort )
Fyll formen med blåbär och några matskedar sylt. Spruta citronsaft över.
Täck med ett lock av aluminiumfolie.
Bake for about 45 min i ca 200 grader C.
Ta av aluminiumfolien och lägg på locket av pajdeg.
Bake for about 15 min i ca 200 grader C.
(Dessa pajer gör jag 10 – 15 stycken varje höst, bakar dom halvfärdiga och
fryser in dem.)

Pajdeg (av vetemjöl, smör och vatten)
blueberries (aromrika, acid)
Citronsaft
Sylt (drottningsylt)
Vaniljglass med jordgubbsrippel
Cointreau

Servera de varma pajbitarna på ett par glass. Häll likören
över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.