Anita flyttede blåbær shake

Rør smør og sukker indtil glat. Bland i æg og vaniljesukker. Bland mel og bagepulver. Stir i mælk skiftevis med mel i dejen.
Spredning dej i en smurt og Broad støbejern stegepande (eller bradepande, figurer osv.).
Skyl blåbær, urkärna. Jeg . Fold i sukker / kanel blanding og holde dem i dejen.
Bages 45 minut 175 GR.
Nyd!

Ingredienser
100 g margarine
2 kop melis
1 spsk vaniljesukker
1 æg
1½ kop mælk
4 kop mel
2 tsk bagepulver

PÅFYLDNING:
2-3 dl blåbær, Jeg
1 tsk kanel + 3 teskefuld sukker


Fakta

Aliquots: 6-8
Madlavning: 90 minut

blåbärskaka från Brösarp

Alla gillar blåbärskaka – men ibland kan det bli lite tråkigt också. Det här är en variant med mycket mandelmassa i, något som ger en härligt tät kaka med fin struktur och massor av smak. Håller sig bra länge – och går utmärkt att frysa.

blåbärskaka från Brösarp
från Claes Karlsson “Mer än bara blåbärskaka”

Ingredienser:
300 g mandelmasse, rumstemperatur, i bitar
1,5 kop sukker
125 g rumstempererat smör
3 æg
2 dl mel
2 tsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
1 dl crème fraîche (lätt fungerar bra)
2 dl blåbær
2 msk sirap
1-2 tsk kanel eller kardemumma

Rör mandelmassa och socker med elvisp på låg fart tills det är en grynig massa. Tillsätt smöret, och vispa ordentligt. (Originalreceptet säger 10 minut – jag tröttnade nog efter två.) Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och slutligen crème fraîchen. Häll i en smord form (jag använde en 24 cm springform).

Tvätta och blåbär, men de behöver inte Sköljs. dem i tärningar. Blanda med sirap och kanel eller kardemumma, och bred ut över smeten.

Bage til ca 175 °C i 45-50 minut. Serveres med creme, grädde, glass eller kanske en liten klick mascarpone med florsocker och vanilj.

blåbær kage med kanel creme

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og blåbær – Washed eller ej – den bestemmer man (Jeg valgte at ru nedrive to blåbær og hak den tredje i små tern.). Hæld dejen i en smurt form (20×30 cm), alt en formular med bakplåtspapper.Hacka mandler og drys på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minut

Ingredienser:
1 ½ – 2 kop tunge fløde
1 tsk malen kanel
ev lite strösocker

Blanda ner kanelen i grädden. Lad stå i 1 – 2 timmar. Vispa.

blåbær ryste
2 æg
1 1 /2 dl strösocker eller 1 dl muscovadosocker (som jag valde den här gången)
3 dl blåbær
1 msk mjöl (japp – kun!)
1 tsk bagepulver
3 tsk vanille
som 20 mandlar

Vispa äggen och sockret.

Min mjuka blåbärskaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.)
Lägg i de blåbär och strö på 3-5 spsk sukker.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken.
Blanda sist i det avsvalnade smöret.
Häll därefter på detta över blåbär
och grädda i 175-200* Jeg ka 35 minut.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ingredienser:
5-8 dl blåbær
2spsk smør
3-5 spsk sukker
2 æg
2 kop sukker
3 kop mel
1½ tsk bagepulver
1½ dl gräddmjölk
50-75 gr smör

blåbær kage med mandelmasse

En nem og lækker blåbær pie opskrift med mandelmasse.

blueberry pie med mandel er super god, og opskriften er let at lave. Opskriften for blåbær tærte med mandel nedenfor er nok til omkring 4-6 person,.

Ingredienser

(4-6 portioner)

– 4 dl blåbær
– 100 g mel
– 150 g sukker
– 75 g flormelis
– 100 g smør
– 150 g ODENSE Chops 50/50

Pynt – garniture

– 50 g ODENSE Chops 50/50.

Tid

Ca. 15 minut. 210º grader

Gør dette

1. Skyl blåbær
2. Boil blåbær 2-3 min i vatten.
3. Bland mel, socker och florsocker.
4. Smula kallt smör i smeten.
5. Riv till sist ODENSE Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten litet i sänder.
6. Lägg blåbär i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem.
6. Pynta med riven marsipan.

USA blåbær ryste

Pinch smør, mel til en dej og vand. Læg i plastpose i køleskabet, mens du Sköljr og r blåbær fine. Bland sukker + alle krydderier i en skål. Del dejen og rul den ud en halv. Beklæd en tærteform med bid, og den nederste.

Drys sukker blanding på bunden, tilføje blåbær og drys med de resterende sukker. Rul den anden deghalvan låget og sted over tærten og tryk sammen rundt i kanten. Sear de få lufthuller i låget og børste det med pisket æg. Drys på lidt sukker, hvis du ønsker. Bag tærten i 225 grader i midten af ​​ovnen i ca 30 minut. eller indtil det har nice farve. Spis varm med flødeskum vanillecreme eller vanilleis.

En rig, kryddoftande pie
200 g smør
5 kop mel
som. ½ kop koldt vand

Påfyldning:
4-7 dl blåbær
1 ½ kop melis
revet citronskal af 1/2 Washed Lemon
1 tsk kanel
Mand muskatnød ½ tsk
1 foderstoffer Malden nejlikor
1 pisket æg til pensling

Skånsk blåbær kage med custard

Så här går du tillväga för att baka en världsklassiker – den skånska blåbärskakan med vaniljsås! Forvarm ovnen til 200 grader. Smöra en gjutjärnsstekpanna med höga raka kanter. Lägg ett tillklippt smörpapper i botten. Blanda ströbrödet och sockret. Lägg ett lager i botten, bara så det täcker ordentligt.

Lägg på ett lager blåbärmos, som 2 cm tjockt.
Mer ströbröd, sedan blåbärmos, till sist ytterligare ett tjockt lager ströbröd.
Klicka på ordentligt med smör på ytan och grädda i ca 200 grader 30-40 minut.
Ytan ska bli läckert knaprig.
Låt kakan svalna, dra med en kniv runt kanten och skaka pannan.
Lägg ett fat på och vänd hastigt upp och ner.
Dra bort smörpapperet och vänd kakan igen så att den knapriga sidan kommer upp.
Pudra ev lite florsocker över kakan.
Serveres med creme.
Det här behövs:
som 5 dl osockrat blåbärmos
som 5 dl ströbröd av kavring
3 kop melis
50-75 g smør
hjem. flormelis

Stor-prisvindende blåbær kage

Hvad du har brug for:
4 kop mel
1 1/2 kop sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljpulver
100 gr smör
1 æg
5 dl blåbær
2 spsk kanel
2 spsk sukker

Så här gör du:
Skölj blåbär och blanda med kanel och 2 spsk sukker. Blanda övriga ingredienser till en smulig deg. Smöra en kakform. Tryck ut hälften av degen i botten, lägg de rivna blåbär emellan och avsluta med degen smulad över. Baka i 200 grader cirka 30 minut.

blåbær ryster Amal

Skyl blåbær og i store . Lad dem koge 2 minut. i sødet vand og derefter sted i en smurt, ildfaste tønder. Kog hurtigt i en gryde i smør, mel og mælk og tilsæt mandler og sukker. Fordel dejen i løbet af blåbær og bag kagen i ca 225 º varme, indtil det har modtaget en let gylden farve. Server kagen lun med flødeskum bage eller kaffe creme.

Størrelse:
4 port.
Ingredienser:
6 store blåbær
1 dl Sköljd och hackad sötmandel
1 kop melis
1 msk mjölk
3 spsk smør
1 spsk hvedemel

Fransk blåbær ryste

Tina pajdegen. (Om du inte använder färdig pajdeg: Arbeta samman ingredienser till pajdegen och ställ den kallt i 1 timme.) Kavla ut degen till en rundel och flytta över den i en smord pajform(om 30 cm i diameter).

2.
Pressa degen mot formens kanter,nagga botten och klä degen med smord folie. Den smöriga sidan ska vara ned mot pajdegen. Sätt in pajen i ugn, 225 grader, om 15 minut. Ta bort folien efter 6 minut.

3.
Tvätta multrona.

4.
Blanda hälften av blåbär med citronsaft och socker.

5.
Lägg resten av blåbärna i en kastrull tillsammans med lite vatten och rivet citronskal. Koka upp och koka under omrörning blåbär till mos. Smaka av med calvados ellerlikör. Låt svalna något.

6.
Mixa aprikoserna till ett slätt mos.

7.
Bred blåbärmoset över pajen och täck med blåbär. Gräddapajen ytterligare cirka 20 minuteri ugn, 225 grader.

8.
Bred aprikosmoset över den varma pajen och låt den kallna.

9.
Servera blåbärspajen med lösvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

INGREDIENSER
Pajdeg:
1 rulle färdig pajdeg
(finns i frysdisken)
eller
4 kop mel
3 spsk sukker
1/2 tsk vanille
1 knivsudd bakpulver
100 g smør, kallt
1 æg
2 spsk vand

Påfyldning:
1 liter syrliga blåbär
2 kop sukker
1 citron, saften av
1 msk calvados eller cointreau (kan uteslutas)
1 liten burk aprikoser