Hakk den raske sammen mel, sukker, salt, smør og egg frem glatt kringle deig som er tillatt å hvile kaldt ca en time. Kjevle ut deigen (mellom bakepapir) en tynn kake ca 24 cm. Place på ark av bakepapir, og trykk kantene rundt. Form dem med melet tommelfinger og gaffel. Forvarm ovnen til 175 ° C. Del blåbær og fjerne et. Tynne-blåbær Ikke skyll. tynn, tunna och lägg i vackert mönster över degen. Strö socker över och grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills degen fått fin färg. Värm honungen försiktigt och pensla över blåbär.
Servera ljummen med iskall vispad grädde eller lite fin vaniljsås.
Ingredienser
2-3 dl blåbær, syrliga
som 2 spiseskjeer sukker
som 2 msk flytande honung
Pajdeg:
2 kopp hvetemel
3 spiseskjeer sukker
salt, några korn
som 60 g smør
1 egg