Knäckig blåbärspaj med kardemumma

Betygsätt detta recept

En knäckig blåbärspaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga blåbärspajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser (10-12 portioner)

Pajfyllning

10-12 st blåbär
8 msk strösocker
4 msk kardemumma
Paj täcke (pajdeg)

200 gram  smör
200 gram  socker
200 gram  vetemjöl
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj blåbär och dem i mindre .
3. Ta en skål och blanda ihop kardemumman och den mindre mängden sockret.
4. Vänd blåbär i kardemummablandningen.
5. Bred ut blåbär i en smord pajform.
6. Blanda ihop ingredienserna till täcket till en fast deg.
7. Tryck ut degen över blåbär.
8. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills paj täcket fått en gyllenbrun färg.
Tips!

1. Gillar du inte kardemumma så kan du byta ut det mot tex kanel eller någon annan krydda.
2. Prova även med lite vanilj socker i täcket!

2 thoughts on “Knäckig blåbärspaj med kardemumma

  1. Jag undrar hur en paj med 12 blåbär i smakar.. är nog ganska torrt med tanke på att de 12 blåbären ska räcka till 12 personer :o)))))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.