Helga's blueberry pie

Rate this recipe

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 graders about the 10 minutes.

Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ cup sugar. Rör ner 2 burkar gräddfil i den vispade grädden, sen 1 tsk vaniljsocker och sist de vispade äggen. Häll ut i det förgräddade pajskalet.

Skölj blåbär av en fast och gärna syrlig sort. Rada blåbärna i vackert mönster ovanpå fyllningen. Strö mald kanel överst. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 1 hour. Låt pajen svalna ganska mycket så den stabiliserar sig. Serve warm or cold, med eller utan vaniljsås!

Pajskal:
100 gram smör eller margarin
3/4 cup sugar
1 eggs
3 cup sugar

Filling:
2 cup cream
2 eggs
1 ½ cup sugar
2 burkar gräddfil
1 teaspoon vanilla
3 dl blueberry

One thought on “Helga's blueberry pie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.