Jennie blåbärspaj

Rate this recipe

10 blueberries
3 tablespoon ground cinnamon
1 cup sugar
150 g butter
2 dl havregryn
1 cup flour
1 teaspoon baking powder
½ dl sirap

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Serve pie with real custard.

1. Rinse the blueberries and mix blueberries with cinnamon and half the sugar, put them aside.

2. Then mix together pie dough. Mix butter, oatmeal, wheat flour, remaining sugar and baking powder into a smooth batter.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på blåbär och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, as 20 minutes.

One thought on “Jennie blåbärspaj

  1. Jag provade pajen men jag tyckte mängden blåbär värkade lite väl mycket för den lilla mängd deg så ja gjorde degen ggr 2 och använde 6 gröna blåbär som jag “marinerade” i socker, kanel och malen ingefära. Det blev ju supergott! serverade med hemkokt vaniljsås. Mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.