blåbær av havremel

Vurder denne oppskriften

En enkel og god oppskrift på blåbær pai med havregryn – blåbärspajreceptet enkleste av havremel.

Hør også til dem som liker smuldre kake med blåbær, men liker ikke å bli klissete når selv pai Deigen skal være blandet? Så det er med meg, men for noen år siden fant jeg en oppskrift der for å oppnå en lignende effekt, men ingen av rotet. Da er det et pluss at det tar mindre fett også.

Ingredienser

(4 porsjoner)
* 4 dl blåbær
* 2 ts kanel
* 2 ss sukker
* 2 dl havregryn
* 1 dl hvetemel
* 1 ss sukker
* 100 g smør

Bruksanvisning

1. Skyll blåbær. Legg dem i en ildfast form.
2. Dryss med sukker og kanel.
3. Mix havre, mel og sukker i en bolle og hell over blåbärna.
4. Plane smør med en ostehøvel i tynn , dekker melblandingen.
5. Stek i ca 20 minutter 225 ° C inntil det er blitt fin farge og en sprø overflate av kaken.

Tid

som 25 minutter

Serveres med

Vaniljesaus eller vaniljeis.

4 thoughts on “blåbær av havremel

  1. Denna paj är busenkel att göra (tom jag klarar det) och smakar kalasbra med Bollnäsfil som sås.
    Filen ger en lite sur smak. Vaniljsås gör det alltför sött.

  2. mm god men för min smak skulle jag nog ha föredragit om jag tagit och ökat på andelen deg. så tips för deg mumsare, Dubbla degen och blanda mellan blåbär också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denne siden bruker Akismet å redusere spam. Lær hvordan din kommentar data behandles.