blåbær pai

Vurder denne oppskriften

Ingredienser
Beräknat för 4 porsjoner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 msk sockar
75 g smör
2 tsk vatten
Fylling
3 msk vatten, rumstempererat
4 dl blåbär
3 msk socker

Gjør dette:

Pajdeg:
Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i mjölet. Späd med vatten och kör vidare tills degen samlar sig. Ta ut den ur atberedaren och kläm ihop till en fast deg. Packa in och förvara den kallt i minst en timme.

Fylling:
Kavla ut degen till en tunn, rund botten och lägg den i en pajform, som 25 cm.
Pricka med en gaffel och pensla med 1 msk smör. Skölj blåbär och fördela dem över hela formen. Pensla med 2 msk smör och strö socker över. Stekes ved 200 grader varm ugn i ca 20 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denne siden bruker Akismet å redusere spam. Lær hvordan din kommentar data behandles.